14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste 1,4 milioane de ţigări de contrabandă, găsite de poliţişti în urma...

Peste 1,4 milioane de ţigări de contrabandă, găsite de poliţişti în urma unor percheziţii

Potrivit Poliţiei Judeţene Ilfov, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Ilfov au organizat, miercuri, o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite că transportă ţigări de contrabandă şi au făcut şase percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova.

Astfel, poliţiştii din Ilfov au oprit în trafic, în Bucureşti, o autotilitară în care au găsit 210.000 de ţigarete ascunse printre saci cu seminţe, membrii grupării administrând şi o societate în domeniul comerţului cu seminţe.

De asemenea, în judeţul Prahova, poliţiştii au descoperit aproximativ 1.200.000 de ţigări de contrabandă, într-o autoutilitară parcată într-o curte, care servea pe post de depozit pentru membrii grupării.

La sediul Poliţiei Ilfov au fost duse 8 persoane pentru audieri, iar dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şase persoane – 4 bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani.

În cursul zilei de joi, persoanele reţinute vor fi prezentate magistraţilor cu propuneri legale.

Maşinile şi ţigaretele au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 200.000 de euro.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă documentarea activităţii infracţionale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă