Sediul central al Ministerului Afacerilor Externe

Sediul central al Ministerului Afacerilor Externe

Peste 300 de români se află în Fâșia Gaza, lovită de război. Cum acționează Ministerul de Externe

Peste 320 de cetățeni ai României se află în acest moment în Fâșia Gaza din Orientul Mijlociu, aflată sub controlul grupării Hamas.

Mihai Diac 0 comentarii

Peste 320 de cetățeni ai României se află în acest moment în Fâșia Gaza din Orientul Mijlociu, cu populație majoritar musulmană, aflată sub controlul grupării Hamas. După cum se știe, în ultimele zile, această grupare a intrat practic în război cu statul Israel, război care afectează atât teritoriul Israelului cât și teritoriul Gaza.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, estimează că în Fâşia Gaza s-ar afla în jur de 320 - 350 de cetăţeni români.

"Am decis convocarea unui task-force la nivelul MAE, care să monitorizeze foarte atent situaţia şi care să elaboreze eventuale linii de acţiune pentru a sprijini cetăţenii români, dacă situaţia se agravează şi mai mult", a explicat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, într-o declarație prezentată, duminică, la postul Prima TV.

"Noi am condamnat ferm aceste tiruri de rachete care vin din Fâşia Gaza peste zone locuite de civili în Israel. Ne-am exprimat în mod profund regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti şi speranţa că aceste pierderi de vieţi omeneşti nu se vor mai produce. Din păcate, văd că în continuare există astfel de situaţii", a mai spus ministrul Bogdan Aurescu.

Comentarii

loading...