Peste 60 de persoane încearcă de mai bune de 30 de ore să stingă un incendiu de vegetaţie

Peste 60 de persoane încearcă de mai bune de 30 de ore să stingă un incendiu de vegetaţie

Peste 60 de persoane, pompieri şi civili, încearcă de mai bine de 30 de ore să stingă un incendiu de vegetaţie şi pădure din zona localităţii Bixad, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare, marţi, pe Facebook.

Catinca Giosanu 0 comentarii

"Pompierii sătmăreni intervin de mai bine de 34 de ore pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifestă cu focare multiple pe un areal de mai multe hectare în zona Piatra Bixadului. Incendiul a cuprins vegetaţie uscată, strat gros de frunze, crengi uscate şi vegetaţie spontană şi se manifestă atât în zonă împădurită, cât şi în zonă stâncoasă. Intervenţia se prelungeşte din cauza aprinderii de noi focare, dar şi a imposibilităţii accesului autospecialelor, forţele de intervenţie fiind nevoite să acţioneze cu mijloace manuale. De asemenea, intervenţia este una extrem de dificilă din cauza terenului accidentat şi a dispunerii stâncilor, care prezintă un real pericol de prăbuşire", precizează ISU.

La faţa locului acţionează 33 de pompieri şi peste 35 de civili: voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bixad, salvamontişti, angajaţi ai Ocolului Silvic Negreşti Oaş, cetăţeni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

"Pe parcursul zilei de ieri, dar şi azi, pentru a nu perturba gestionarea altor situaţii de urgenţă apărute la nivelul judeţului, intervenţia pentru stingerea acestui incendiu este asigurată cu pompieri aflaţi în timpul liber", a mai precizat ISU.

Transportul materialelor necesare şi a personalului în zonă a fost realizat cu ajutorul mai multor maşini de teren şi atv-uri ale Serviciului Salvamont.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...