13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste 70 de şoferi prinşi conducând cu viteze de peste 180 de...

Peste 70 de şoferi prinşi conducând cu viteze de peste 180 de kilometri la oră pe autostrăzi

Conform Poliţiei Române, în perioada 30 iulie – 5 august, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat 71 de şoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 de kilometri la oră, iar în opt cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 de kilometri la oră.

De asemenea, în alte opt cazuri şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale (cei depistaţi conducând cu peste 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancţiuni contravenţionale (cei depistaţi conducând cu o concentraţie de alcool sub 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat).

Totodată, în două cazuri, şoferii au fost depistaţi sub influenţa substanţelor stupefiante, respectiv cannabis. Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influenţa substanţelor stupefiante.   

Cea mai mare viteză  a fost înregistrată în 30 iuliepe A2, unde poliţiştii au depistat un bărbat de 37 de ani, din Otopeni, care conducea spre Bucureşti cu viteza de 211 kilometri la oră. Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 1.450 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat permisul pentru 90 zile.   

Toţi şoferii prinşi conducând cu viteză excesivă au primit amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă