7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste 70.000 de persoane au folosit serviciul Uber Green în Bucureşti

Peste 70.000 de persoane au folosit serviciul Uber Green în Bucureşti

Astfel, 72.619 de persoane au utilizat maşinile electrice din cadrul serviciului Uber Green, în primul an, iar 536.128 km este distanţa totală a curselor efectuate cu maşinile electrice.

”Aproximativ 64 de tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în atmosferă, dacă distanţa nu ar fi fost parcursă cu o maşină electrică”, se arată în comunicat.

Totodată, compania a anunţat că 69 de maşini electrice disponibile în aplicaţie (Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour, VW e-up!), faţă de 20 de maşini cu cât a început proiectul pilot.

În plus, o maşină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 4 min şi 30 sec, valoarea medie a unei curse cu o maşină electrică este de 20,03 lei, iar cea mai lungă cursă efectuată cu un Uber Green a fost de 170 km.

”Proiectul pilot s-a triplat în doar un an de la lansarea serviciului, ceea ce ne motivează să continuăm. Prin Uber Green, un număr record de oameni au avut acces la maşini 100% electrice. Vrem să lucrăm cu autorităţile din România şi cu producătorii de maşini pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România ”, a spus directorul general al Uber România, Nicoleta Schroeder.

Serviciul Uber Green cu maşini 100% electrice a fost lansat anul trecut alături de Eldrive. De atunci, alţi parteneri s-au alăturat proiectului şi au făcut posibilă triplarea numărului de maşini, printre care Volkswagen, 5 To Go, Banca Transilvania sau BCR. În prezent, peste 20% din maşinile Uber Green sunt modele electrice marca Volkswagen, potrivit companiei.

Uber invită iubitorii de artă şi tehnologie, sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 20:00, la One Night Gallery, unde una dintre maşinile Uber Green va fi transformată într-o instalaţie de artă, care va include video-mapping şi ilustraţii interactive realizate de ilustratoarea Ana Bănică. Maşina Uber Green va fi expusă în curtea casei Monteoru, pe Calea Victoriei din Bucureşti, iar accesul este liber, potrivit companiei.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă