21.3 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Peste 84 hectare de pădure au fost afectate de incendii în primul semestru

„Numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut puternic în primul semestru al anului, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. În primele şase luni, s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”, se menţionează în comunicat.

Din suprafaţa totală afectată, 57,4 hectare erau la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri.

Cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri plantaţi anterior.

Numărul cel mai mare de incendii, 22, s-a înregistrat în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure.

„Personalul silvic a acţionat, alături de pompierii militari, pentru izolarea şi stingerea incendiilor de pădure. Angajaţii Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate şi prin amplasarea de panouri avertizoare la limita pădurilor şi de-a lungul traseelor turistice. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva recomandă turiştilor care îşi petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeţii prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate şi, la plecare, să se asigure de stingerea completă a acestuia”, se mai precizează în comunicat.

Ultima oră
Pe aceeași temă