12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste patru milioane de ouă contaminate, descoperite de inspectorii DSVSA în Teleorman

Peste patru milioane de ouă contaminate, descoperite de inspectorii DSVSA în Teleorman

Descoperirea a fost făcută în luna noiembrie a anului trecut, dar abia acum au ajuns rezultatele de laborator.

Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Teleorman, ouăle sunt contaminate cu “Fipronil”, o substanţă interzisă în Uniunea Europeană.

“Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus, până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse”, se arată în comunicatul DSVSA Teleorman.

Şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman au deschis o anchetă în acest caz. Aceştia încearcă să afle cum a ajuns insecticidul în ouă.

Potrivit specialiştilor, Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gândacii, puricii, căpuşele, termitele, coropişniţele, gărgăriţele şi alte insecte.

Deocamdată nu se ştie dacă vreun ou din locul contaminat a fost pus în vânzare.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă