15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPetrecăreții Teknival au provocat incidente în Franța. Cum a reacționat poliția

Petrecăreții Teknival au provocat incidente în Franța. Cum a reacționat poliția

Este vorba despre sute de tineri care au participat timp de câteva zile o petrecere în aer liber în oraşul Redon, din vestul Franţei.

Deşi prefecţii au interzis asemenea întruniri, organizatorii au acţionat contra legii. În cele din urmă, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene. Petrecăreţii au folosit cocktailuri Molotov.

Fenomenul Teknival nu este nou. Petrecerile de acest gen au loc de ani buni, în diverse oraşe din Europa. Ele sunt organizate adesea în zone îndepărtate, cum ar fi depozite, baze militare goale sau plaje.

Teknivals (cuvântul este format din tekno şi festival) sunt mari petreceri libere care au loc timp de câteva zile. Ele au loc cel mai adesea în Europa şi sunt adesea ilegale în temeiul diferitelor legi naţionale sau regionale.

Participarea variază de la zeci la mii de oameni, în funcţie de factori precum accesibilitatea, reputaţia, vremea şi aplicarea legii. Petrecerile au loc adesea în locuri îndepărtate de zonele rezidenţiale, în sălbăticie.

Fenomenul tehnival este un la bază mişcare care a ieşit din rave, punk, reggae. Vara este sezonul obişnuit pentru Tehnivals.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă