14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPiste de biciclete în județele de graniță

Piste de biciclete în județele de graniță

“La propunerea domnului preşedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, anul viitor vom lansa primul proiect-pilot privind EuroVelo, pentru crearea de piste de biciclete, deschiderea porţilor către Europa de Vest. Asta înseamnă că în judeţul Bihor, la graniţă, să-i dăm posibilitate fiecărui turist care vine din afară cu bicicleta să poată intra în România într-un circuit, să spunem, uşurat, nu cu bicicleta pe maşină sau la spinare”, a declarat, în conferinţă de presă, ministrul Mediului.

Gavrilescu a precizat că se va face un studiu de trafic, pentru a implementa proiectul şi în celelalte judeţe care sunt pe graniţă.

“Va urma extrapolarea lui, într-un viitor cât mai apropiat, la nivel naţional, luând în calcul şi traseul autostrăzilor care sunt construite în România şi drumurile naţionale şi judeţene. Ca să putem face şi o hartă a pistelor de biciclete, a unui circuit integrat la nivel naţional, aşa cum au şi alte state europene”, a mai afirmat ministrul Gavrilescu.

Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a adăugat că instituţia va trece la elaborarea studiului necesar racordarea pistelor de biciclete din judeţ la sistemul Euro Velo şi va depune proiectul la Ministerul Mediului pentru anul viitor.

“Avem promisiunea de susţinere bugetară de la doamna ministru. Va fi un program-pilot pentru ţara noastră pe care dorim să-l extindem şi în celelalte judeţe”, a subliniat Pasztor.

Ministrul Graţiela Gavrilescu a mai menţionat că actualul proiect este o preocupare mai veche a Ministerului Mediului pentru continuarea infrastructurii pistelor de biciclete, dând exemplu cele zece milioane de euro acordate Primăriei Capitalei în acest scop.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă