9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlăcuțele de înmatriculare anti-PSD, retrase de autoritățile suedeze

Plăcuțele de înmatriculare anti-PSD, retrase de autoritățile suedeze

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia, Eva Isaksen, a declarat că numerele de înmatriculare sunt perfect legale în Uniunea Europeană, dar că ţările prin care trece autoturismul au libertatea de a nu le accepta şi îi pot cere şoferului să le schimbe cu cele standard.

Oficialii nordici spun că este prima dată când au loc astfel de probleme la nivel european şi că, de obicei, şoferii legitimaţi sunt lăsaţi să plece mai departe de către poliţiştii din alte ţări.

El a mai spus că, după ce au fost informate de autorităţile din România care este semnificaţia mesajului înscris pe plăcute, autorităţile din Suedia au luat decizia de a-i retrage şoferului dreptul de a circula cu ele şi în Suedia. “De miercuri, nu va mai putea deţine acele numere de înmatriculare”, a declarat pentru Realitatea TV Eva Isaksen, purtător de cuvânt Agenţia de Transport din Suedia.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral. Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă