10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlanul de deratizare și dezinsecție al Bucureștiului a fost adoptat

Planul de deratizare și dezinsecție al Bucureștiului a fost adoptat

Decizia vine în condițiile în care deja există întârzieri față de perioada în care ar fi trebuit să se facă tratamentele preventive pentru combaterea țânțarilor și căpușelor.

Amendamentul introdus de Nicușor Dan a primit 51 de voturi „pentru”.

Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată.

Deși este în procedură de dizolvare, activitatea de dezinsecție și deratizaere ar urma să fie prestată și anul acesta de Compania Municipală Eco Igienizare, căreia i-a fost delegat serviciul în 2019.

Nicușor Dan a explicat întârzierea prin faptul că o anexă inițială referitoare la bugetul operațiunilor de deratizare și dezinsecție a fost propusă de Compania Eco Igienizare. După ce s-a votat bugetul Capitalei, edilul a transmis companiei să se încadreze în buget. Pentru că nu a făcut-o, bugetul a fost refăcut de Direcția de specialitate din cadrul Primăriei, în forma votată miercuri.

Bugetul pentru tratamentele de combatere a insectelor și șobolanilor pentru acest an este de circa 38 de milioane de lei.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă