5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlatforma numărul 1 a aeroportului Otopeni va fi extinsă cu 15.000 mp

Platforma numărul 1 a aeroportului Otopeni va fi extinsă cu 15.000 mp

Astfel, platforma de staţionare a aeronavelor va fi extinsă cu patru noi poziţii de parcare a aeronavelor cu literă de cod C.

Contractul a fost semnat cu asocierea formată din Societatea de Construcţii Napoca şi UTI Grup, lucrările urmând a fi executate în 6 luni de la data emiterii ordinului de începere, potrivit companiei.

”Noile poziţii de parcare vor fi prevăzute cu instalaţii de iluminat moderne, pentru asigurarea operării în siguranţă, în condiţii de vizibilitate redusă sau noaptea, precum şi cu instalaţii de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate reţele de utilităţi, inclusiv alimentare şi hidranţi de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum şi drenarea apelor de infiltraţie”, se arată în comunicat.

Director general al CNAB, Traian Panait, a subliniat că noua investiţie va creşte capacitatea de operare a platformelor cu 10%.

”Noua investiţie va asigura capacitatea de procesare necesară pentru acomodarea traficului aeroportuar în continuă creştere, având ca rezultat creşterea capacităţii de operare a platformelor cu 10%”, a declarat Traian Panait, Director General CNAB.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă