12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlimbările de agrement pe Dunăre la Brăila au avut succes în weekend....

Plimbările de agrement pe Dunăre la Brăila au avut succes în weekend. Ce măsuri s-au luat

Numeroși brăileni și gălățeni s-au plimbat sâmbătă și duminică cu vaporul Lacu Sărat al Primăriei Brăila. În mod normal, sâmbătă erau programate doar două curse, dar numărul acestora s-a dublat și, în plus, au fost organizate alte curse duminică.

„A avut mare succes, au fost foarte multe cereri. Sâmbătă am avut patru curse în loc de două și am făcut altele duminică. Oamenii vor să se plimbe pe Dunăre, am avut pasageri și din Galați, asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a explicat primarul orașului Brăila Marian Dragomir.

Cursele se desfășoară în fiecare weekend, iar înscrierile se fac începând de marți până joi. O cursă ține o oră, iar tariful este de 13 lei de persoană.

Primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, mai anunță că în curând va fi folosită în scopuri turistice și nava Chira Chiralina construită cu fonduri europene. Ambele vapoare sunt în proprietatea Primăriei și, la cerere, pot fi închiriate pentru deplasări private.

De asemenea, autoritățile brăilene și gălățene au stabilit să reia tradiția curselor de agrement între Brăila și Galați. În ambele porturi vor fi amenajate pontoane speciale pentru această activitate, iar cursele vor fi organizate de cele două primării. În trecut, cursele erau foarte populare în zona Dunării de Jos și atrăgeau numeroși turiști.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă