10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlumb: Dacă Dăncilă va candida la funcţia de preşedinte a PSD, organizaţia...

Plumb: Dacă Dăncilă va candida la funcţia de preşedinte a PSD, organizaţia de femei va fi unită

”Am avut o intalnire a colegelor parlamentare, deputat şi senatoare, împreună cu doamna preşedintă Viorica Dăncilă şi prim ministru pentru a discuta despre modul în care  vom acţiona politic în perioada următoare, respectiv mesajul de unitate, solidaritate, pentru că avem nevoie de stabilitate pentru  continuarea guvernării, aşa cum  s-a decis în Comitetul Executiv Naţional. De asemenea, vom avea în perioada următoare o reuniune a Comitetului Natioal Executiv al organizaţiei de femei, în perioada următoare însemnând săptămâna viitoare, dată care va fi anunţată public, pentru  a stabili calendarul de acţiuni până la congres, în funcţie de deciziile care se vor lua şi astăzi în Biroul Politic Permanent privind delegaţiile, un număr mai mare de delegate la congres, în conformitate cu prevederile statutare, dar şi  a faptului că organizaţia de femei reprezintă 45% din numărul total de  colege şi colegi care reprezintă PSD”, a declarat Rovana Plumb.

Întrebată dacă organizaţia de femei a PSD o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcşia de preşedinte al PSD, Rovana Plumb a declarat că organizaţia pe care o conduce e întotdeauna solidară.

”Dacă doamna preşedintă Viorica Dăncilă va candida la funcţia de preşedinte a PSD, cu siguranţă organizaţia de femei pe care o cunoaşteţi este întotdeauna unită şi solidară, cu siguranţă va vota pentru doamna Viorica Dăncilă”, a declarat Plumb.

Întrebată, de asemenea, dacă Viorica Dăncilă poate fi unpreşedinte social- democrat credibil, Rovana Plumb a detaliat despre cum ar trebui să fie noul preşedinte al PSD.

”Noul preşedinte al PSD trebuie să fie o persoană puternică, o persoană fermă, o persoană  care să ştie clar care sunt paşii următori pentru PSD, partid format din noi, din toţi membrii care am înţeles votul dat pe data de 26 mai. Sigur că se analizează în continuare şi eu sunt sigură că în continuare doamna Viorica Dăncilă va putea face faţă”, a declarat Rovana Plumb.

Totodată, Rovana Plumb a mai fost întrebată ce a înţeles PSD din votul de la alegerile europarlamentare, ea raspunzând că PSD ar trebui să aibă o nouă abordare. Ea a mai spus şi că nu va candida la niciuna dintre funcţii.

”Că trebuie să avem o nouă abordare, că trebuie să discutăm despre temele care se află  pe agenda cetăţeanului, în fiecare zi, altfel ştiţi foarte bine că se vine cu o nouă formă a programului de guvernare, astfel încât să răspundem particularităţilor şi nevoilor cetăţenilor  din perioada următoare. Din câte am înţeles este vorba de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general. Nu candidez la niciuna dintre funcţii”, a mai spus Plumb.

Rovana Plumb a mai declarat că deocamdată priorităţile PSD sunt stabilitatea guvernării şi organizarea unui nou Congres în care să fie dat un mesaj de unitate. Deocamdată nu au mai fost discuţii privind susţinerea din partea PSD pentru ca Rovana Plumb să ocupe o funcţie de comisar european.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă