12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPlumb: În anul 2019, vom putea să dăm în trafic 180 de...

Plumb: În anul 2019, vom putea să dăm în trafic 180 de kilometri de autostradă

“Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce priveşte autostrăzile 180 de kilometri. Până în momentul de faţă, în România avem 807 kilometri de autostradă în trafic. Deci, pentru 2019 am prognozat următoarele autostrăzi care pot fi finalizate ca şi tronsoane: Lugoj – Deva, loturile 3 şi 4 – 43 de km, o secţiune de încă 4 kilometri, Autostrada Sebeş – Turda, loturile 1 şi 2 – 41 km, Ogra – Câmpia Turzii, între Iernut şi Cheţani – 17,9 km, un alt lot între Cheţani şi Câmpia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcău – Biharia – Borş, care-i componentă a Autostrăzii Transilvania – 5,35 km”, a spus Rovana Plumb.

De asemenea, se va da în trafic Centura municipiului Bacău, de 16 km, Drumul expres Craiova – Piteşti tronsoanele 1 şi 2, de 27,35 de km în total.

“Din autostrada Comarnic – Braşov, sectorul Râşnov-Cristian, avem un drum de legătură cu Braşovul de 10 km. În total, aceştia fac 180 de km”, a precizat ea.

Potrivit ministrului interimar, toate aceste proiecte sunt finanţate din fonduri europene, cu excepţia drumului de legătură pentru Braşov, care este finanţat de la bugetul de stat.

“Sunt foarte multe de spus în domeniul transporturilor. Important este că avem o alocare foarte mare investiţională de peste 7 miliarde de lei, care reprezintă 60% din totalul bugetului alocat domeniului transporturilor”, a adăugat Plumb.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă