7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPMB: În mai puţin de un an, au început lucrările de reabilitare...

PMB: În mai puţin de un an, au început lucrările de reabilitare la 22 de imobile

“În mai puţin de un an, Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare şi reabilitare la 22 de imobile. În ultimele trei decenii, în Bucureşti au fost reabilitate doar 20 de clădiri. Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Consolidări, a demarat, începând din luna noiembrie 2017, un amplu program de punere în siguranţă, consolidare şi reabilitare a clădirilor cu risc seismic din Capitală”, susţine PMB, într-un comunicat transmis luni presei.

Potrivit sursei citate, pentru acest domeniu prioritar s-au alocat anul acesta 10 milioane de euro şi au fost înfiinţate “entităţi clare, care să acţioneze rapid şi eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări”.

“În ultimele opt luni, au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureştiului. Două dintre cele 22 de clădiri au fost demolate din motive de siguranţă având toate avizele necesare, iar la celelalte 20 lucrările se află în diverse stadii de execuţie. Concret, în acest moment avem şantiere deschise la 20 de clădiri: la 5 dintre acestea (Blănari nr. 2-6-8-10 şi Franceză nr. 30) lucrările de punere în siguranţă au fost deja finalizate şi a început consolidarea propriu-zisă, iar la alte 15 a fost demarată prima etapă a procesului de consolidare, adică punerea în siguranţă”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, imobilele la care se lucrează pentru consolidare şi reabilitare sunt: Blănari nr. 2-6-8-10, Franceză nr. 30, Spătarului nr. 36, str. Baia de Fier nr. 5, str. Bărăţiei nr. 50, Calea Moşilor nr. 215 E/195, str. Lipscani nr. 75, str. Mătăsari nr. 44, str. Mântuleasa nr. 11, Calea Moşilor nr. 82, Sfinţilor nr. 13, str. sg. Năstase Pamfir nr. 24, Calea Moşilor nr. 74, Calea Moşilor nr. 84, Calea Şerban Voda nr. 107, str. Gladiolelor nr. 11, str. Biserica Enei nr. 14.

“Toate cele 20 de clădiri enumerate mai sus sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureştiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate şi prezentau un pericol public atât pentru cetăţenii care locuiau în ele, cât şi pentru cei care tranzitau zona. Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările de punere în siguranţă şi consolidare au fost mutate în locuinţele de necesitate deţinute de Primăria Capitalei, în Piaţa Naţiunile Unite, locuinţe modernizate recent. Administraţia Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentaţii pentru efectuarea de expertize tehnice şi DALI”, menţionează PMB.

Potrivit comunicatului, 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcţii şi legislaţia în domeniu, şi 5 imobile vor intra în pregătirea documentaţiei de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS. În şedinţa de CGMB din 14 iunie, au fost transferate 8 imobile de la AFI către AMCCRS, pentru a se pregăti documentaţia în vederea consolidării acestora.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă