Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PMB: Peste 400 de cupluri s-au înscris în prima lună în programul de vouchere pentru fertilizare

PMB: Peste 400 de cupluri s-au înscris în prima lună în programul de vouchere pentru fertilizare

Peste 400 de cupluri s-au înscris în prima lună în programul derulat de Primăria Capitalei prin care se acordă vouchere în valoare de 13.800 de lei pentru fertilizare in vitro, 209 dosare fiind deja aprobate.

Rl online 0 comentarii

Potrivit Primăriei Capitalei, 415 cupluri infertile s-au înscris în prima lună de la lansare în programul derulat de ASSMB. 209 dosare au fost deja aprobate.

Banii se acordă sub forma a două vouchere pentru fiecare solicitare: un voucher pentru medicamente în valoare de 4.600 lei şi unul pentru intervenţia medicală specifică în valoare de 9.200 lei.

Criteriile de eligibilitate sunt: cuplurile infertile au indicaţie pentru procedura de fertilizare in vitro, membrii cuplului sunt asiguraţi medical, partenerul suferă de azoospermia, femeile au între 24 şi 45 de ani.

Dosarul pentru solicitarea ajutorului financiar trebuie să cuprindă cererea tip care se găseşte pe site-ul ASSMB, copii ale actelor de identitate ale ambilor parteneri, scrisoarea medicală cu indicaţia începerii procedurii de fertilizare in vitro eliberată de către o unitate sanitară publică sau privată acreditată, scrisoare medicală pentru realizarea puncţiei ovariene şi scrisoare medicală pentru embriotransfer.

De asemenea, femeile trebuie să aibă domiciliul stabil în Bucureşti sau să aibă reşedinţa în Bucureşti (viza obţinută cu cel puţin şase luni înainte de începerea proiectului).

Proiectul “O şansă pentru cuplurile infertile” se va derula în farmaciile şi în unitătile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afisată pe site-ul www.assmb.ro.

În proiect au fost admise 172 de farmacii şi 8 clinici care au întrunit criteriile de eligibilitate.

Proiectul ,, O şansă pentru cuplurile infertile” a fost aprobat în şedinţa din 28 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea şi se va derula pană în decembrie 2019.

Comentarii

loading...