10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPMB: Poliţia locală va putea vizualiza în timp real camerele de supraveghere

PMB: Poliţia locală va putea vizualiza în timp real camerele de supraveghere

“În premieră, începând de astăzi, 21 mai 2019, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti devine singura instituţie din Bucureşti cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice care va avea posibilitatea să vizualizeze în timp real toate camerele de supraveghere administrate de către autorităţile publice locale din capitală”, a precizat edilul general, conform unui comunicat transmis de PMB.

Gabriela Firea a menţionat că investiţia a fost realizată de către Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, valoarea proiectului fiind de 150.000 lei şi a constat în achiziţia de echipamente specifice (servere şi cinci monitoare), precum şi lucrările de interconectare fizică.

Totodată, pentru utilizarea unitară s-a dezvoltat şi o aplicaţie care înglobează toate sistemele de supraveghere video, având în vedere că există, la nivelul administraţiilor locale din Bucureşti, camere video care au caracteristici tehnice diferite.

“O altă aplicaţie dezvoltată este Harta Operativă Bucureşti Integrat – hartă ce conţine un sistem informatic de geomapare a incidentelor şi care a fost integrată cu Banca de Date Urbană existentă la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti. Astfel, atât poliţiştii locali, cât şi instituţiile implicate în gestionarea unei situaţii de urgenţă au acces rapid la informaţii utile, cum ar fi: avize de construcţie emise de P.M.B, zone protejate, monumente istorice, imobile încadrate în clasa de risc seismic, obiective de utilitate publică, avarii ale reţelelor edilitare etc.”, reiese din comunicat.

În cadrul aceleiaşi aplicaţii prin care se efectuează dispecerizarea evenimentelor, poliţiştii locali au posibilitatea să transmită din teren, prin intermediul telefoanelor mobile, toate tipurile de evenimente constatate (indicatoare căzute/deteriorate, acumulări de apă, canale fără capac etc.)

“După transmiterea informaţiei, aceasta este preluată automat de aplicaţie. Dispecerul o verifică, o validează, după care o transmite către instituţiile abilitate în maxim 30 secunde”, precizează PMB.

Având în vedere că 21 mai este Ziua poliţiei locale, Gabriela Firea le-a urat La mulţi ani “tuturor poliţiştilor locali care, zi şi noapte, veghează la bunul mers al oraşului” prin acţiuni de patrulare, pentru fluidizarea circulaţiei sau menţinerea siguranţei publice.

“Mă bucur că am putut contribui la eficientizarea acestei instituţii, atât prin creşterea numărului de poliţişti locali care îşi desfăşoară activitatea în teren, astfel încât bucureştenii să fie în siguranţă, cât şi prin modernizarea tehnologiilor utilizate. Mai sunt multe de făcut în acest domeniu, este adevărat, au fost şi momente dificile, pe care le-am remediat cât s-a putut de repede. Am convingerea că actuala echipă de la Poliţia Locală a Capitalei va reuşi să consolideze imaginea unei instituţii moderne, apreciată de cetăţeni”, a spus Firea.

Potrivit PMB, în 2018 Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a aplicat sancţiuni în valoare de 20,8 milioane lei; a constatat 230 de infracţiuni şi a efectuat 3.183 de misiuni de ordine publică. A verificat 8.161 de persoane, 1.244 de maşini şi 5.058 de documente auto; a soluţionat 4.080 petiţii; a propus reţinerea autorizaţiei taxi în 74 de cazuri.

Cele mai citite

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Rusia a arestat patru cetățeni din Tadjikistan care ar fi comis atacul de la Moscova. Toți au urme de violență, unul a fost adus...

Patru bărbați din Tadjikistan au fost aduși în fața unui tribunal din Moscova, fiind acuzați că au comis atacul terorist de vineri, soldat cu...

Parchetul European a confiscat 18 proprietăţi din București şi a îngheţat 14 conturi ale unui afacerist italian

Într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră complexă în domeniul TVA care implică carburanți importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au...
Ultima oră
Pe aceeași temă