7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPMB și OAR București, parteneriat-cadru pentru construcțiile din Capitală

PMB și OAR București, parteneriat-cadru pentru construcțiile din Capitală

: Primăria Municipiului București (PMB) și Filiala București a Ordinului Arhitecților din România (OAR București) au semnat un parteneriat-cadru prin care și-au luat angajamentul că vor susține ridicarea calității arhitectural-urbanistice a vieții urbane bucureștene, a spațiului public, a culturii, practicii și mediului de construcții. Din partea PMB a semnat primarul general Nicușor Dan, iar din partea OAR București – președintele Emil Ivănescu.  

 

Parteneriatul-cadru are consemnate o serie de reguli clare pe care ambele părți s-au angajat să le respecte. Acordul semnat este un lucru firesc în contextul în care există un numitor comun foarte puternic: toți cei implicați în dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a Capitalei sunt de acord că orașul București nu mai poate continua în maniera ultimilor 30 de ani.

Astfel, vor fi organizate dezbateri și concursuri de soluții. Va fi urmărită îndeaproape calitatea arhitecturii. Se va pune accentul pe protejarea patrimoniului, pe regenerarea urbană, pe fiabilitatea proiectelor edilitare.

PMB și OAR București își doresc transparența, eficientizarea și digitalizarea procedurilor de avizare. Și nu în ultimul rând, arhitecții și arhitecții stagiari au porțile deschise pentru a se implica în viața administrativă a orașului.

 

În acest context, primarul PMB, Nicușor Dan, a declarat: „Bucureștiul are nevoie de o dezvoltare sustenabilă, care să reducă traficul, să reducă poluarea, să aducă grădinița, școala, parcul la o distanță rezonabilă de fiecare locuință, care să dea clădiri și spații publice de calitate, care să crească, pe scurt, calitatea vieții. Arhitecții și urbaniștii sunt esențiali în acest proces. Salut, de aceea, dorința de participare a OAR București la construcția noului București și parteneriatul pe care tocmai l-am semnat.”

 

Președintele OAR București, Emil Ivănescu, a ținut să precizeze: “Parteneriatul semnat între PMB și OAR București este o garanție a colaborării pentru o capitala europeană, modernă, incluzivă, atentă la calitatea mediului construit. Acordul reprezintă startul unor acțiuni comune ce au ca unic scop creșterea calității vieții bucureștenilor printr-o arhitectură valoroasă, prin respectarea patrimoniului, a spațiului public, printr-un cadru urbanistic coerent și corect, prin eficientizarea și digitalizarea cadrului procedural.”

 

OAR București este o organizație profesională, apolitică, de interes public, care numără 4190 de membri. Anul acesta împlinește 20 de ani de la înființare.  

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă