Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliţia Capitalei face cercetări după protestul taximetriştilor

Poliţia Capitalei face cercetări după protestul taximetriştilor

Poliţia Capitalei anunţă că s-a autosesizat, după protestul de luni seară al taximetriştilor, care au blocat traficul în centrul Capitalei, şi face cercetări pentru împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

Rl online 0 comentarii

"Cu privire la manifestarea din data de 21.01.2019, la care au participat mai multi taximetrişti, manifestare ce a condus la blocarea totală sau parţială a mai multor artere rutiere, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art.339 Cod Penal, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor generatoare, precum şi a participaţiei în acest caz", transmite Poliţia Capitalei.

Cauza se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului  1.

Conform sursei citate, "(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. (4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanţe periculoase se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă".

Aproximativ 300 de taximetrişti au protestat, luni seară, în centrul Capitalei faţă de funcţionarea serviciilor de transport în sistem ride sharing.

Protestatarii au blocat bulevardul Lascăr Catargiu între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Ei au avut lipite pe parbrizul maşinilor coli de hârtie cu mesajul:" Protest. Stop pirateriei! Stop transportului ilegal!".

Protestul a vizat în principal companiile Uber şi Taxify.

Comentarii

loading...