Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliția de Frontieră - o nouă misiune internaţională sub egida Frontex încheiată cu succes

Poliția de Frontieră - o nouă misiune internaţională sub egida Frontex încheiată cu succes

Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime MAI 1103, din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors acasă după o misiune de aproximativ trei luni, desfăşurată în Marea Egee, sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

Eugen Cișmașu 0 comentarii

"Ştafeta" a fost preluată de o altă navă maritimă a Gărzii Coastă, MAI 1102, care împreună cu echipajul de la bord, a fost detașată în Grecia, pentru o perioadă de 3 luni, în cadrul  aceleiaşi Operaţiunii Comune Frontex " POSEIDON 2020".

În perioada 18.05 - 14.08.2020, nava maritimă de patrulare MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă şi două echipaje aflate succesiv la bord au participat în cadrul operațiunii "POSEIDON 2020", organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în zona operațională Lesvos din Republica Elenă, iar cele două echipaje au executat prin rotaţie misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, alături de navele şi echipajele din celelalte state membre U.E. participante.

Pe durata operațiunii, poliţiştii de frontieră români au executat 72 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat peste 860 ore de patrulare.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română a detaşat în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu, câte un ofiţer de legătură, care a menţinut permanent legătura pe toată perioada desfășurării activităţilor, între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul statului membru şi Centrul de Comandă şi Control al SCOMAR.

Ca urmare a angajamentelor asumate de ţara noastră de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia, în perioada 10.08.2020–06.11.2020,  Poliţia de Frontieră Română a detașat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o altă navă maritimă de patrulare, MAI 1102, cu un echipaj format din 26 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ 3 luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute în apele Mării Egee, aceleaşi tipuri de misiuni ca nava precedentă, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Operațiunea ”POSEIDON 2020”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...