Poliţia de Frontieră: Restricţii de trafic pentru automarfare, pe teritoriul Ungariei

Poliţia de Frontieră: Restricţii de trafic pentru automarfare, pe teritoriul Ungariei

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, despre faptul că, începând de sâmbătă, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor peste 7,5 tone.

Rl online 0 comentarii

Poliţia de Frontieră a anunţat, vineri, că a fost informată de autorităţile de frontieră din Ungaria că vor exista restricţii de trafic pentru maşinile de mare tonaj. Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Traficul va fi restricţionat începând de sâmbătă, ora 23.00 (ora României), până duminică la aceeaşi oră, dar şi de luni, ora 23.00 (ora României), până marti la aceeaşi oră. În aceste perioade, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la ridicarea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

”Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate. Menţionăm că la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care conducerea Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare”, a transmis Poliţia de Frontieră. 

ITPF Oradea a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De asemenea, se recomandă şoferilor consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Comentarii

loading...