9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliţiştii români care combat traficul de ţigări vor fi ajutaţi de câini

Poliţiştii români care combat traficul de ţigări vor fi ajutaţi de câini

„Proiectul are ca obiectiv întărirea capacităţii Poliţiei Române de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucraina şi Serbia. (…) Beneficiarii activităţilor derulate, precum şi ai bunurilor şi serviciilor ce urmează a fi achiziţionate sunt Direcţia de Poliţie Transporturi şi structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliţie Canină, Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Proiectul DETECT beneficiază de un buget total de 1.210.720 de dolari, bani donaţi de o companie producătoare de ţigarete.

„În contractul de donaţie au fost prevăzute activităţi de achiziţie a două ambarcaţiuni de patrulare şi control pentru zonele Galaţi şi Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecţie la distanţe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian – Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cuşcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecţie pentru poliţiştii care deservesc ambarcaţiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnaşament şi consumabile pentru efectuarea dresajului”, mai spun reprezentanţii IGPR.

Totodată, în buget a fost prevăzută achiziţia de servicii şi materiale de vizibilitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităţilor beneficiare, a unei conferinţe internaţionale, precum şi a unei conferinţe de deschidere, respectiv de închidere a activităţilor prevăzute în contractul de donaţie.

Pentru acest proiect, Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat un contract de donaţie cu Philip Morris International Elveţia, în valoare de 1.210.720 de dolari.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă