Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pompierii au găsit sute de probleme pe litoral

Pompierii au găsit sute de probleme pe litoral

Reprezentanții ISU Dobrogea au -verificat, în ultimele zile, 66 de obiective de turism și alimentație publică.

Cristian Hagi 0 comentarii

Anual, pe durata sezonului estival, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa efectuează activităţi specifice în vederea verificării  unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective. Astfel, în perioada 10-16 iunie, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 66 de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 27 de unități de turism, 31 de restaurante și cluburi, precum și în 8 alte obiective.

„În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate -activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 451 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 402 sanc-ţiuni, respectiv 332 aver-tismente şi 70 amenzi contravenţionale în valoare totală de 185.500 lei”, au precizat reprezentanții ISU -Dobrogea.

Cele mai frecvente -probleme

Printre constatările cel mai frecvent menţionate în documentele de control se numără: neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice; lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construc-ţii de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiei electrice aferente construcţiilor. „Ca urmare a activităţilor preventive desfăşurate şi a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităţilor de turism controlate au fost executate peste 100 exerciţii de evacuare”, au mai spus reprezentanții ISU Dobrogea.  

Comentarii

loading...