10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPoprirea electronică este funcțională dar nu se aplică deocamdată

Poprirea electronică este funcțională dar nu se aplică deocamdată

Poprirea electronică este funcțională iar ANAF a pus la punct mecanismul tehnic pentru desfășurarea rapidă și fără probleme, a precizat pentru Profit.ro Mirela Călugăreanu, șefa ANAF.

“Am finalizat poprirea electronică. Va fi utilizată, însă, abia după ce expiră suspendarea măsurilor de executare silită şi reluăm operaţiunile. De pe data de 26 octombrie va fi funcţională și o vom folosi.”, anunță șefa ANAF.

Guvernul a hotărât să suspende toate măsurile de executare silită, inițial până la 1 septembrie și apoi până la 25 octombrie, o măsură de sprijin acordată contribuabililor ca urmare a pandemiei de coronavirus ce a blocat România în cele două luni de stare de urgență. Obligaţiile fiscale scadente începând cu luna martie 2020 şi neachitate până la 25 octombrie 2020 nu sunt considerate restanțe iar pentru ele nu calculează şi nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă