6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPredoiu despre profesorul român condamnat în China: A avut un ghinion teribil

Predoiu despre profesorul român condamnat în China: A avut un ghinion teribil

“Suntem în permanent contact şi cu reprezentanţii familiei, cu ambasada noastră în China şi cu oficialităţile din China. Domnul Balo a avut un ghinion teribil. Toate procedurile erau efectuate pentru transferul lui în România, înainte de închiderea frontierelor ca urmare a pandemiei. Şi acolo suntem (…). Am avut comunicări cu ambasada Chinei de la Bucureşti, inclusiv o convorbire telefonică cu doamna ambasador. Există categorii limitate de persoane care sunt exceptate de la interdicţia de a se deplasa în China. Între aceste categorii nu se află şi categoria în care se află domnul Balo. Asta este problema, dar avem semnale ceva mai bune în ultima perioadă, în sensul că a fost mărit timpul alocat pentru comunicări telefonice cu familia”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu a adăugat că se întrevede “o rază de speranţă” în legătură cu transferul profesorului în România, “într-un orizont de timp rezonabil”, însă acest lucru depinde de autorităţile chineze. El a mai precizat că Balo a transmis că este foarte bine tratat de către administraţia penitenciarului şi nu are nici un fel de plângere în acest sens.

Marius Balo, profesor la Renmin University Beijing şi expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang (New Oriental) Beijing, s-a stabilit în China în anul 2010, iar pe 28 martie 2014 a fost arestat, susţin avocaţii săi, pentru o presupusă fraudă contractuală, fiind acuzat că a primit 80 de dolari de la cetăţeni chinezi, fără să ştie că suma provenea din comiterea de infracţiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă