Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prefectul de Sibiu a semnat ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu

Prefectul de Sibiu a semnat ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a semnat, miercuri, ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Rl online 0 comentarii

Aceasta a fost declarată în incompatibilitate, printr-o sentinţă definitivă a Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor a făcut parte, pe vremea când era viceprimar, din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ.

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că în cursul zilei a fost semnat ordinul privind constatarea încetării mandatului de primar al municipiului Sibiu a lui Astrid Fodor.

”Astăzi a fost semnat ordinul, astăzi a şi fost comunicat, atât persoanei, cât şi Consiliului Municipal. Acest ordin, potrivit legslaţiei în domeniu, poate fi contestat în termen de zece zile de la comunicare, la instanţa de contenios administrativ”, a declarat Adela Munteanu.

De altfel, primarul Astrid Fodor a anunţat deja că va contesta ordinul emis de prefectul de Sibiu.

În luna mai, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în procesul dintre Astrid Fodor şi Agenţia Naţională de Integritate, stabilind că, pe vremea când era viceprimar, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a făcut parte din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ.

În 2015, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Fodor, pentru perioada 2012 – 2014, când a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional ”Samuel von Brukenthal” şi cel al Grădiniţei nr. 37, deşi era şi viceprimar.

Astrid Fodor a fost unul dintre viceprimarii lui Klaus IOhannis, la la prluarea mandatului de prşedinte, a fost primar interimar. În 2016, a fost aleasă din partea Forumului Democrat al Germanilor din Româna. 

Comentarii

loading...