29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Premierul Cîțu propune ridicarea restricțiilor în noaptea de Paști

În noaptea Paștelui Ortodox, adică sâmbătă spre duminică, s-ar putea circula fără restricții până la ora 5 dimineață, chiar și în localitățile cu rată mare de infectare.

Această propunere este anunțată de șeful Guvernului, Florin Cîțu, înainte de ședința Comitetului Naționa pentru Situații de Urgență care se desfășoară joi, 8 aprilie 2021.

Dacă această propunere va fi aprobată de CNSU, ea ar fi urmată de discutarea ei în ședința de Guvern, unde aprobarea finală ar fi însă doar o formalitate.

Amintim că, în noaptea Paștelui Catolic, pe străzile din România s-a permis circulația până la ora 2.00, fără a apărea ulterior probleme sanitare deosebite.

Tot la propunerea premierului Cîțu, în Vinerea Mare, dinainte de Paștele Ortodox, magazinele ar urma să poată primi clienți până la ora 20, chiar și în localitățile în care, din cauza ratei de infectare, ele ar trebui să se închidă, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la ora 18. Această permisiune ar urma să se aplice inclusiv în municipiul București.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă