4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPremierul Florin Cîțu, întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Premierul Florin Cîțu, întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Cîțu a reafirmat în context importanţa menţinerii unei abordări coordonate la nivel UE în contextul situaţiei epidemiologice curente de la nivel european şi internaţional şi şi-a exprimat încrederea că noile angajamente asumate de furnizorii de vaccinuri vor fi respectate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi înalţi oficiali au abordat, în mod cuprinzător, aspecte relevante în raport cu agenda Uniunii Europene, cu accent pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, procesul de redresare economică şi obiectivele în ce priveşte lupta împotriva schimbărilor climatice şi tranziţia digitală.

“Cu referire la gestionarea pandemiei de COVID-19, prim-ministrul României a reafirmat importanţa menţinerii unei abordări coordonate la nivel UE în contextul situaţiei epidemiologice curente de la nivel european şi internaţional, mai ales pe fondul riscurilor generate de mutaţiile virusului, şi a salutat eforturile de coordonare realizate de Comisie, sub conducerea preşedintelui Ursula von der Leyen”, se arată în comunicat.

În context, premierul român a prezentat stadiul derulării campaniei de vaccinare la nivel naţional, care plasează România pe unul dintre primele locuri între statele membre şi şi-a exprimat încrederea că “noile angajamente asumate de furnizorii de vaccinuri vor fi respectate”, pentru a permite derularea, în bune condiţii, a campaniilor de vaccinare.

La rândul său, preşedintele Comisiei a mulţumit pentru decizia României de a dona până la 200 de mii de doze de vaccin Republicii Moldova.

În ceea ce priveşte procesul de redresare economică, menţionează sursa citată, premierul român a prezentat eforturile de finalizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, accentuând “importanţa investiţiilor în infrastructură, inclusiv din perspectiva contribuţiei la tranziţia ecologică şi digitală”.

“A mulţumit Comisiei pentru cooperarea cu instituţiile naţionale responsabile de elaborarea Planului, precizând că acesta va fi înaintat Comisiei în perioada stabilită în documentele programatice”, se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect, preşedintele Comisiei a salutat contactele strânse dintre reprezentanţii Guvernului şi cei ai Comisiei din această perioadă pe tema finalizării PNRR.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, premierul Florin Cîţu a menţionat prioritatea acordată de România îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene în vederea finalizării Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi a evocat dialogul constant şi cooperarea strânsă pe acest subiect cu Comisia. A reiterat şi obiectivul prioritar al României de aderare la spaţiul Schengen.

“Preşedintele Comisiei a menţionat aprecierea pentru determinarea Guvernului privind finalizarea MCV, precum şi susţinerea puternică pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, conform comunicatului.

Totodată, prim-ministrul României a solicitat sprijinul preşedintelui Comisiei Europene pentru o prezenţă română extinsă în cadrul structurilor de conducere de la nivelul instituţiilor europene, inclusiv în cadrul serviciilor Comisiei.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă