15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPremierul și patru miniștri sunt convocați la Cotroceni. Se decid noi măsuri...

Premierul și patru miniștri sunt convocați la Cotroceni. Se decid noi măsuri împotriva pandemiei

Șeful statului i-a convocat, luni, la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, precum şi pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, secretarul de stat Raed Arafat.

Şedinţa va avea loc la ora 12,00, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

În acest moment se împlinesc două luni de la primul caz de coronavirus înregistrat pe teritoriul României. Țara noastră are în acest moment peste 11.000 de cazuri de infectare confirmate, dintre care 619 decese.

România este încă pe panta ascendentă a pandemiei iar vârful acesteia este așteptat în jurul datei de 1 mai. Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea fi consemnat în această toamnă.

Pe de altă parte, șeful statului a anunțat că nu va mai prelungi starea de urgență în România, astfel că această măsură excepțională va înceta la data de 15 mai 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă