Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Premierul și patru miniștri sunt convocați la Cotroceni. Se decid noi măsuri împotriva pandemiei

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vor avea, luni, o întâlnire în care vor fi decise noi măsuri pentru gestionarea epidemiei Covid-19.

Mihai Diac 0 comentarii

Șeful statului i-a convocat, luni, la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, precum şi pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, secretarul de stat Raed Arafat.

Şedinţa va avea loc la ora 12,00, a anunțat Administraţia Prezidenţială.

În acest moment se împlinesc două luni de la primul caz de coronavirus înregistrat pe teritoriul României. Țara noastră are în acest moment peste 11.000 de cazuri de infectare confirmate, dintre care 619 decese.

România este încă pe panta ascendentă a pandemiei iar vârful acesteia este așteptat în jurul datei de 1 mai. Un al doilea val al epidemiei de coronavirus ar putea fi consemnat în această toamnă.

Pe de altă parte, șeful statului a anunțat că nu va mai prelungi starea de urgență în România, astfel că această măsură excepțională va înceta la data de 15 mai 2020.

Comentarii

loading...