Președintele CE mulțumește României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

Președintele CE mulțumește României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mulţumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Rl online 0 comentarii

Mesajul președintelui CE a fost postat pe Twitter.

În urma solicitării primite din partea Republicii Moldova prin intermediul Mecanismului UE de protecţie civilă, România a donat vineri Republicii Moldova aproape două milioane de articole de echipament individual de protecţie, constând în 1.500.000 de măşti chirugicale, 100.000 de măşti de tip FFP3, 100.000 de costume de protecţie şi 100.000 de mănuşi chirurgicale.

''Sunt profund recunoscător României şi altor state membre ale Uniunii Europene. Acest efort rapid şi continuu vine să ne arate că Uniunea Europeană este alături de cetăţenii Republicii Moldova şi că mecanismul UE de protecţie civilă este un instrument eficient pentru a oferi ajutor rapid'', a declarat, vorbind în limba română, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, la ceremonia publică de prezentare a asistenţei umanitare acordate de România, desfăşurată vineri.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit, de asemenea, României şi a afirmat că se bazează pe sprijinul tuturor ţărilor din UE.

La evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău au participat din partea României ministrul de externe Bogdan Aurescu, secretarul de stat Raed Arafat şi ambasadorul Daniel Ioniţă.

Republica Moldova a mai primit echipamente de protecţie personală şi ventilatoare din Cehia, anterior în februarie, şi echipamente de protecţie şi dezinfectanţi din Austria şi Polonia, în 2020, aminteşte Comisia Europeană.

Comentarii

loading...