Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Președintele Iohannis a devenit laureat al premiului "Carol cel Mare"

Președintele Klaus Iohannis a devenit laureat al premiului "Carol cel Mare", despre care se va vorbi într-o conferință online programată vineri, 13 noiembrie.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a devenit laureat al premiului "Carol cel Mare", despre care se va vorbi într-o conferință online programată vineri, 13 noiembrie.

Președintele României va participa, astfel, la videoconferința „Charlemagne Prize Europa Summit”, organizată de Societatea pentru Conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen.

Cu acest prilej, președintele Iohannis va susține alocuțiunea principală în cadrul panelului intitulat „Depășirea discrepanțelor din interiorul Uniunii Europene”. La conferință vor participa înalți oficiali germani și europeni, foști laureați ai Premiului Internațional „Carol cel Mare”, alături de analiști, jurnaliști și reprezentanți ai mediului de afaceri, anunță Administrația Prezidențială a României.

Premiul internațional „Carol cel Mare” este conferit anual, în orașul Aachen, personalităților publice sau organizațiilor care s-au remarcat prin implicarea deosebită în favoarea unității europene sau cooperării între statele membre. Distincția este acordată în memoria împăratului Carol cel Mare, întemeietorul Imperiului Carolingian, primul împărat recunoscut în Europa de Vest după căderea Imperiului Roman de Apus, care a domnit și a fost înmormântat la Aachen.

Președintele României este laureatul pentru anul 2020 al Premiului internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen. Din cauza pandemiei de COVID-19, ceremonia de decernare a premiului, inițial programată pentru data de 21 mai 2020, a fost amânată pentru data de 13 mai 2021, la Aachen.

Comentarii

loading...