10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele Iohannis, de Ziua Aviației, spune că Armata a primit aeronave de...

Președintele Iohannis, de Ziua Aviației, spune că Armata a primit aeronave de ultimă generație

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj în cinstea Zilei Aviației, 20 iulie, în care afirmă că Armata Română a primit în dotare “noi tipuri de aeronave de ultimă generație” și “sisteme performante de armament”.

“Forțele Aeriene ale României sunt astăzi o categorie modernă de forțe ale armatei, cu structuri aflate în plin proces de consolidare a capacității operaționale, ca urmare a creșterii, în ultimii ani, a cheltuielilor pentru Apărare până la 2% din PIB, precum și a introducerii în dotare a noi tipuri de aeronave de ultimă generație și a unor sisteme performante de armament”, menționează mesajul transmis de președintele României.

“Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre, fiind apte să execute misiuni complexe de apărare a spațiului aerian al României, să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanță, precum și misiuni de salvare-evacuare şi pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale, în sprijinul autorităților civile, la nivel național sau local.

Această categorie de forțe ale Armatei execută însă și misiuni în cadrul NATO, conform misiunilor și obligațiilor pe care și le-a asumat țara noastră, militarii Forțelor Aeriene fiind, astfel, foarte buni ambasadori ai României, apreciați de aliații și partenerii noștri”, precizează mesajul șefului statului.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naționale (MApN), ceremoniile dedicate Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene se vor desfășura, în ziua de 20 iulie 2021, fără aeronave militare în zbor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă