27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Președintele Iohannis participă la reuniunea Consiliului European dedicată combaterii pandemiei

Președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European dedicată combaterii pandemiei, anunță, miercuri, un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Reuniunea se desfășoară joi, 25 februarie, și vineri, 26 februarie 2021, în format de videoconferință.

„Agenda discuțiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, cu accent pe lecțiile învățate din criza curentă, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu.

De asemenea, în cadrul discuțiilor vor fi abordate securitatea și apărarea, îndeosebi cooperarea la nivel UE și complementaritatea UE-NATO, și aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene – o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene și Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică”, precizează Administrația Prezidențială.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă