13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele Iohannis s-a întâlnit marți cu regele Iordaniei. Ce au discutat

Președintele Iohannis s-a întâlnit marți cu regele Iordaniei. Ce au discutat

Întrevederea celor doi şefi de stat a avut loc în marja celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat rolul deosebit pe care Iordania îl are în regiune, apreciind politica externă echilibrată a Iordaniei şi eforturile acesteia de a promova stabilitatea regională într-un mediu turbulent şi complex. Preşedintele României şi Regele Iordaniei au apreciat caracterul excelent al relaţiilor bilaterale la nivel politic, întrevederea fiind un bun prilej pentru a discuta despre modalităţile concrete de aprofundare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, dorinţă manifestată de ambii înalţi oficiali”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, remis marţi Mediafax.

De asemenea, „cei doi şefi de stat au apreciat cooperarea deosebită existentă deja în domeniul medical şi al educaţiei, precum şi potenţialul de dezvoltare al acesteia. Regele Iordaniei a exprimat aprecierea sa faţă de comunitatea de români din regat, precum şi contribuţia acesteia la dezvoltarea societăţii iordaniene”, potrivit sursei citate.

Preşedintele Iohannis a vorbit cu regele Iordaniei şi despre temele actuale de pe agenda ONU şi internaţională, subliniind necesitatea întăririi cooperării atât în plan regional, cât şi global, printr-un răspuns coordonat şi cuprinzător, pentru o gesionare eficientă a provocărilor regionale de securitate.

„Totodată, cei doi înalţi oficiali au discutat despre oportunităţile pe care le prezintă exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, Preşedintele Klaus Iohannis subliniind disponibilitatea ţării noastre de a acţiona în această calitate pentru consolidarea relaţiei dintre UE şi Iordania. Cu ocazia întrevederii, Preşedintele României a reiterat invitaţia adresată Regelui Iordaniei de a face o vizită în ţara noastră anul viitor, invitaţie a cărei acceptare a fost reconfirmată cu plăcere şi interes de către Majestatea Sa”, completează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în această săptămână, la cea de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Potrivut unui anunţ de presă al Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis a fost prezent luni, la New York, de la ora 19:00 (ora locală) la recepţia tradiţională oferită de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, şi Prima Doamnă în onoarea şefilor de delegaţii la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Şeful statului a participat, marţi, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar miercuri este programată intervenţia naţională a Preşedintelui României susţinută în cadrul dezbaterilor generale ale Adunării Generale a ONU.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă