Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Iohannis trimite Legea offshore înapoi în Parlament

Președintele Iohannis trimite Legea offshore înapoi în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Mihai Cernea 0 comentarii

Legea offshore a fost trimisă Parlamentului spre reexaminare de către Klaus Iohannis deoarece are nevoie de clarificări din perspectiva stabilității și predictibilității activităților petroliere în perimetre offshore, potrivit unui comunicat emis de către Administrația Prezidențială.

„Considerăm că legea supusă reexaminării se impune a fi reanalizată de Parlament din perspectiva stabilităţii şi predictibilităţii pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector şi pentru evitarea potenţialelor efecte negative,„ se arată în cererea de reexaminare.

În plus, „apreciem că prevederile legii supuse reexaminării ar trebui să cuprindă dispoziţii clare, lipsite de echivoc şi cu perspectivă durabilă, astfel încât să fie asigurat cadrul necesar dezvoltării parteneriatului stat-investitori, în sensul asigurării predictibilităţii necesare, iar economia românească să beneficieze pe termen lung de pe urma exploatării resurselor naturale din perimetrul Mării Negre”, continuă președintele în mesajul său.

Cererea de reexaminare a fost transmisă președintelui Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu.

Comentarii

loading...