10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPreşedintele Klaus Iohannis continuă astăzi consultările cu partidele parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis continuă astăzi consultările cu partidele parlamentare

Aceste consultări vor începe la ora 11,00 cu delegaţia PMP, de la ora 12,00 fiind programată delegaţia ALDE, de la ora 13,00 – delegaţia grupului parlamentar Pro Europa, de la ora 14,00 – a grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi de la 15,00 – delegaţia PSD.

Delegaţia PMP va fi condusă de preşedintele partidului, Eugen Tomac, potrivit unui comunicat. Din delegaţie vor mai face parte Marius Paşcan – preşedinte executiv, Petru Movilă – vicepreşedinte, Ioana Constantin – secretar general adjunct, Robert Turcescu – vicelider grup deputaţi PMP.

Delegaţia ALDE va fi condusă de preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. Din delegaţie vor face parte şi secretarul general, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

Pro România va merge la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Victor Ponta, care a adăugat că este de acord cu implementarea deciziilor consultării populare şi doreşte o revizuire mai largă a Constituţiei.

Ponta a informat că delegaţia partidului va fi formată din cinci parlamentari – Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Gabriela Podaşcă, Mihaela Huncă şi Emilia Meiroşu.

Consultările cu PSD erau programate iniţial marţi, însă, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, acestea au fost reprogramate miercuri.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii PNL, USR şi ai UDMR.

Precedentele consultări iniţiate de şeful statului au avut loc pe 11 şi 12 aprilie, tema de la acea dată fiind “situaţia din Justiţie”. La respectivele consultări, ALDE nu a trimis niciun reprezentant. La finalul acelor consultări, preşedintele Iohannis a anunţat convocarea referendumului pentru data de 26 mai. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie. 

În 26 mai, au avut loc alegerile pentru Parlamentul European şi referendumul pe justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Biroului Electoral Central, la întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” au răspuns 7.922.591 de români, 6.459.383 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.

La întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” au dat un răspuns 7.923.869 de români, 6.477.865 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă