7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrima tranșă de vaccin Moderna va ajunge în România miercuri

Prima tranșă de vaccin Moderna va ajunge în România miercuri

Potrivit medicului militar, este vorba despre aproximativ 14.000 de doze de vaccin.

“Miercuri soseşte. În jur de 14.000 de doze prima tranşă. (…) Pe primul trimestru, din câte ştiu eu, 400.000 – 450.000 de doze maximum. Sunt foarte puţine doze de vaccin de la Moderna”, a declarant Gheorghiță, pentru Agerpres.

El a precizat că vor sosi în România tranşe de vaccin Moderna o dată pe săptămână sau la două săptămâni, fără a fi stabilit un calendar.

Pe de altă parte, după 15 ianuarie în România va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare, în care vor fi incluse persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Pacienții diagnosticați cu diabet zaharat, obezitate, boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardio-vasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune și HIV/SIDA, se pot înscrie pentru vaccinare în etapa a doua, potrivit unei declarații făcute de Gheorghiță la Digi24.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă