20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPRIMĂRIA BUCUREȘTI Ce se întâmplă cu procesele de defăimare

PRIMĂRIA BUCUREȘTI Ce se întâmplă cu procesele de defăimare

Primarul general a declarat că a decis ca Municipalitatea să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanței.

“Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp şi a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia. Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democraţii sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul Bucureşti pe care îl promovez înseamnă transparenţă şi parteneriat onest cu toţi cetăţenii Bucureştiului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Astfel, Municipalitatea renunţă la procesele cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurenţiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Ştirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Nicuşor Dan a informat că la alte trei procese Primăria Capitalei va renunţa când vor fi motivate hotărârile judecătoreşti din prima instanţă, pe care nu le va ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă