12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Capitalei va prelua monumentul Revoluţiei din 1989 şi îl va restaura

Primăria Capitalei va prelua monumentul Revoluţiei din 1989 şi îl va restaura

„La propunerea Primarului General, şi ca urmare a solicitării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect de hotărâre prin care se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului român şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB, a monumentului de for public Ansamblul Monumental Memorialul Renaşterii – „Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei Române din decembrie 1989” din Piaţa Revoluţiei, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional, în bun de interes public local”, au precizat reprezintanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

La rândul său, primarul general Gabriela Firea a precizat că imediat ce monumentul va fi preluat, municipalitatea va aloca fondurile necesare restaurării acestuia.

„Este de datoria noastră să facem demersurile necesare pentru a reabilita şi pune în valoare acest monument dedicat unui eveniment atât de important pentru istoria noastră, Revoluţia Română din 1989. Imediat ce acest monument va fi preluat în administrare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, va aloca fondurile necesare pentru a restaura monumentul şi pentru a reamenaja zona din jurul acestuia, ulterior urmând a fi inclus în circuitul turistic al Municipiului Bucureşti”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Primăria a mai subliniat că, după preluare, monumentul de for public va fi administrat de către CGMB, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Monumentul a fost amplasat în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor în anul 2004, are 25 de metri înălţime, este realizat din granit şi bronz, iar autorul acestei lucrări este Alexandru Ghilduş, mai spune Primăria Capitalei.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă