Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria Deva alocă 500.000 de lei pentru proiecte propuse direct de către cetăţeni

Primăria Deva alocă 500.000 de lei pentru proiecte propuse direct de către cetăţeni

Primăria Deva alocă din bugetul local pe acest an suma de 500.000 de lei pentru proiecte propuse direct de către cetăţeni, care sunt chemaţi astfel să identifice şi să se implice în soluţionarea problemelor pe care le consideră importante şi care pot fi rezolvate.

Rl online 0 comentarii

"Orice persoană care are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Deva şi a împlinit 18 ani poate decide, anual, priorităţile de cheltuire a unei sume de 500.000 de lei din bugetul local, prin bugetare participativă. Aceasta este un proces deschis şi transparent, prin care cetăţenii oraşului sunt încurajaţi să identifice neajunsurile comunităţii şi să propună rezolvarea acestora prin soluţii sub formă de proiecte", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu.

Proiectele, care nu pot depăşi ca valoare suma de 100.000 de lei, fiecare, pot fi transmise la Primăria Deva pe adresa de email [email protected], începând de luni, ele urmând să fie postate pe pagina de internet a instituţiei la secţiunea "Tu decizi - bugetare participativă".

Planurile depuse în cadrul procesului de bugetare participativă trebuie să se refere la domenii cum sunt infrastructura stradală - alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale, amenajarea de spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, iluminatul public, siguranţa circulaţiei, infrastructura educaţională, socială şi de sănătate, proiecte culturale şi sportive.

Depunerea proiectelor se încheie pe 28 februarie, iar până pe 15 martie ele vor fi analizate de o comisie formată din specialişti ai primăriei. Apoi, până pe 30 martie, proiectele rămase în atenţie vor fi supuse votului cetăţenilor pe site-ul primăriei, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate pe 1 şi 2 aprilie.

Proiectele selectate prin vot online vor fi implementate începând din acest an.

Comentarii

loading...