14.8 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria exclude varianta unei defecţiuni tehnice sau a unei erori umane în...

Primăria exclude varianta unei defecţiuni tehnice sau a unei erori umane în cazul semafoarelor

“Procurorii nu au ridicat laptopuri de la sediul Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. După cum am anunţat şi în comunicatele anterioare, excludem variantele unor defecţiuni tehnice sau erori umane. Personalul Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. este unul calificat, cu experienţă de peste zece ani în domeniu, perioadă în care nu s-a mai confruntat cu situaţii de genul celei semnalate anchetatorilor la sfârşitul lunii decembrie 2018. Atragem atenţia asupra faptului că, în lipsa unor comunicate oficiale din partea autorităţilor competente care anchetează cazul, ştirile ‘pe surse’, care lansează diferite ipoteze, nu fac decât să inducă publicul în eroare”, se arată într-un comunicat al PMB, citat de Agerpres.

La începutul lunii decembrie 2018, DIICOT a deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice, după ce Primăria a reclamat accesări ilegale ale sistemului de semaforizare.

Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti au depus o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave.

“Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)”, arăta PMB, menţionându-se că, dacă echipele companiei municipale nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, deoarece semafoarele ar fi putut afişa culoarea verde din toate direcţiile.

Primăria Capitalei mai susţinea că, după prima accesare a dispozitivului de la trecerea de pietoni din faţa Policlinicii Titan din data de 28 decembrie 2018, situaţia a fost remediată rapid, iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori. Pe 29 decembrie 2018, a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent.

Cele mai citite

Cea mai mare pensie din România a depăşit 19.000 de euro net

Cea mai mare pensie din România a depăşit valoarea brută de 100.000 de lei lunar, odată cu majorarea din luna ianuarie. După impozitare, valoarea...

Cea mai mare pensie din România a depăşit 19.000 de euro net

Cea mai mare pensie din România a depăşit valoarea brută de 100.000 de lei lunar, odată cu majorarea din luna ianuarie. După impozitare, valoarea...

Importurile de gaze au crescut cu peste 143%, în ianuarie 2024

România a importat, în ianuarie 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 107.800 tone echivalent petrol (tep), cu 143,3% mai mare (+63.500) faţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă