11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Municipiului București începe a zecea bătălie cu țânțarii

Primăria Municipiului București începe a zecea bătălie cu țânțarii

„Primăria Municipiului Bucureşti demarează, în această seară, începând cu ora 22,00, cel de-al zecelea tratament de combatere a ţânţarilor. Acesta va fi efectuat în toate cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti pe aliniamente stradale, în parcuri, cimitire, unităţi militare, pe spaţii verzi, scuaruri, precum şi în zonele cu vegetaţie abundentă. Se va acţiona cu un număr total de 70 utilaje, din care 35 utilaje de mare capacitate în sistem ULV (ceaţă) şi 35 utilaje portabile şi un număr de 70 de operatori”, se arată într-un comunicat de presă transmis de oficialități, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, se estimează folosirea a 280 de litri de substanţă. „Substanţa folosită este K’Othrine Profi EC 250. Aceasta este biodegradabilă şi nu are efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman. Timpul de acţiune este de cel mult 24 de ore în condiţii de căldură şi umiditate normală”, se explică în comunicat.

Acţiunea de combatere a ţânţarilor pentru aliniamente stradale, scuaruri, spaţii verzi se va desfăşura între orele 22,00 – 07,00, iar în parcuri de la miezul nopţii până la 07,00.

Populaţia a fost informată prin afişe avertizoare ce au fost amplasate în parcuri; efectuarea tratamentului este condiţionată de evoluţia fenomenelor meteorologice, se menţionează în comunicat.

Municipalitatea amintea marţi că pentru anul în curs sunt prevăzute, conform Planului Unitar de Igienizare aprobat prin HCGMB nr. 5/2018 şi conform contractului încheiat cu operatorul serviciului S.C Coral Impex SRL, 12 tratamente de dezinsecţie – combatere ţânţari.

Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă