12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Primăria Sectorului 1 publicat contractul semnat cu Brai-Cata în regim de urgență

„În spiritul transparenţei care caracterizează Primăria Sectorului 1 şi pentru corecta informare a opiniei publice, publicăm pe site-ul www.primariasector1.ro contractul încheiat de Administraţia Domniului Public Sector 1 cu firma Brai-Cata SRL. De altfel, acesta se regăseşte şi pe site-ul ADP Sector 1. Reamintim faptul că, vineri, 23.07.2021, Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deşeurile necontrolate, cât şi coşurile de gunoi stradale”, a transmis Primăria Sector 1.

Instituţia menţionează că, deşi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.

„Preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri necontrolate: 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;  883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest. Totodată, pentru coşurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat. În factură, preluarea gunoiului din coşuri stradale se numeşte „întreţinere curăţenie” pentru a împiedica comparaţia cu alte Unităţi Administrativ-Teritoriale şi alte firme. Preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri din coşuri stradale: 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL; 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata”, a mai transmis Primăria.

Consiliul Local Sector 1 a decis, marţi, mandatarea primarului pentru a cere în intaţă rezilierea contractului cu Romprest.

Ultima oră
Pe aceeași temă