Primăria Sectorului 1 va achiziționa servicii juridice pentru a lupta în instanță cu Romprest

Primăria Sectorului 1 va achiziționa servicii juridice pentru a lupta în instanță cu Romprest

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect privind achiziţia de servicii juridice în litigiile rezultate din derularea raporturilor contractuale cu compania de salubrizare Romprest.

Romania libera 0 comentarii

„La ora actuală avem patru litigii pe Decizia 100 a Curţii de Conturi privind taxarea la indice nelegal şi recuperarea a 94 de milioane de la compania Romprest. E o decizie din 2016 a Curţii de Conturi şi deja atunci era vorba de a recupera 94 de milioane de lei de la Romprest. Avem nouă litigii pentru executare silită şi avem o somaţie privind neachitarea facturilor din iulie. Acest demers juridic este unul absolut cheie în acţiunea noastră", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Ea a explicat că, în condiţiile în care acest caz presupune competenţe într-un domeniu „extrem de specific", este nevoie de servicii juridice externe.

„Vă propun, fiind un caz foarte specific, foarte dificil, care presupune recuperarea unui prejudiciu şi care presupune competenţe într-un domeniu extrem de specific, e vorba de o delegare de serviciu public, să luăm nişte servicii juridice externe. Noi avem un istoric extrem de dureros în recuperarea de prejudicii, de fapt, nu am recuperat în ultimii 5 ani, 10 ani (...) un prejudiciu", le-a spus Armand consilierilor locali.

Consiliul Local Sector 1 a mai aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect privind constituirea unei comisii mixte de mediere a conflictelor contractuale cu Romprest Servicii SA.

Comisia va fi alcătuită din cinci consilieri locali şi funcţionari publici din cadrul aparatului de specialitate, Poliţiei Locale Sector 1, Direcţiei de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1, ADP Sector 1 şi altor instituţii publice locale şi centrale cu atribuţii în serviciul public de salubrizare, precum şi din alţi specialişti numiţi prin dispoziţia primarului Sectorului 1.

Potrivit referatului de aprobare a hotărârii, din 27 noiembrie operatorul de salubrizare nu mai ridică depozitele de deşeuri necontrolate, iar de miercuri, 16 decembrie, va sista, potrivit notificărilor pe care le-a transmis, operaţiunile de curăţenie a căilor publice pe mai multe artere de circulaţie.

Armand a menţionat că o treime din bugetul pe 2021 va merge către Romprest, dacă se menţin facturile la nivelurile actuale. 

Comentarii

loading...