23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Timişoara a depus 65 de proiecte spre finanţare europeană

Primăria Timişoara a depus 65 de proiecte spre finanţare europeană

“Pe axa de mobilitate, infrastructură de transport avem depuse proiecte în valoare de 167,2 milioane euro; pe sănătate, educaţie şi servicii sociale – 82,5 milioane euro; pe apă canal, energie termică, termoficare, iluminat – 212 milioane euro; pe eficientizare energetică clădiri şi mediu – 18,8 milioane euro. În total, avem proiecte de 480,447 milioane euro”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Primarul a subliniat că deşi Timişoarei îi este alocată o cotă mai mică din fonduri şi că nu va obţine această sumă întreagă, pentru că fondurile europene sunt limitate, totuşi, au fost depuse proiecte care sunt necesare şi reprezintă priorităţi pentru comunitate, în speranţa că se vor face redistribuiri de fonduri.

“Proiectele elaborate (dar care nu vor intra în finanţarea europeană, n.r.) nu vor fi aruncate, ci vor fi puse în operă în măsura în care vom găsi sursa de finanţare pentru cele care nu vor beneficia de finanţare din fonduri europene”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit primarului, doar Direcţia edilitară (drumuri, poduri, pasaje, parcaje, transporturi şi reţele de utilităţi) are pe zona edilitară proiecte de 250-300 de milioane de euro, în această secţiune fiind cuprinse inclusiv lucrări la reţele, alimentare cu apă şi pentru societatea de termoficare publică Colterm. Pe axa de mobilitate, de exemplu, municipalitatea are la dispoziţie doar 54 de milioane de euro, dar valoarea totală a proiectelor depuse este de 150 de milioane de euro.

“Noi ne-am făcut datoria şi am aplicat să arătăm şi capacitatea de a genera proiecte, de a depune cereri de finanţare şi să demonstrăm încă o dată capacitatea de implementare a proiectelor europene”, a explicat edilul.

În altă ordine de idei, Nicolae Robu a precizat că angajaţii primăriei care lucrează la întocmirea proiectelor europene vor primi sporurile aferente doar în momentul implementării.

“Sporurile se acordă doar în momentul în care începe implementarea, după semnarea contractului de finanţare. Munca aceasta este făcută pentru că este nevoie de acele proiecte şi este cuprinsă în cadrul sarcinilor normale de serviciu”, a arătat Nicolae Robu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă