15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăriile Sectoarelor 4 şi 5 din Capitală, mulţumite de buget

Primăriile Sectoarelor 4 şi 5 din Capitală, mulţumite de buget

„Sectorul 5 are cel mai mare buget din istoria sa, cu 53% superior celui din 2018. Anul trecut a continuat neplacuta tradiţie a anilor 2016 si 2017 în care niciun proiect al Sectorului 5 nu a avut susţinerea concretă nici a primarului general Gabriela Firea şi nici a consiliului general- motivul real al excluderii celor 4 consilieri generali nu este nicidecum lupta politica, ci a faptului că au propus şi au votat ca banii cuveniţi, conform legii, sectorului 5 (care facuse şi solicitarea către CGMB, având în vedere că unităţile de învăţământ sunt în proces de reabilitare, valoarea reparaţiilor fiind de 180 milioane lei), să fie altfel repartizaţi; rezultatul: hotărâre CGMB de alocare a 0 lei către Sectorul 5- am atacat decizia în contencios administrativ”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Sectorului 5, condusă de Daniel Florea.

De asemenea, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a transmis că este mulţumit de proiectul de buget pe 2019 şi de banii care i-au fost alocaţi

„Având în vedere ultimele informaţii vehiculate public cu privire la construcţia bugetului de stat pentru anul 2019, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, consideră că modul în care a fost gândit proiectul de buget aduce speranţe locuitorilor sectorului 4, care aşteaptă de aproape 30 de ani să poată reduce diferenţele de dezvoltare a comunităţii, raportat la situaţia economică a celorlalte sectoare ale Capitalei.

Potrivit edilului, bugetul construit de Executivul condus de Viorica Dăncilă va combate polarizarea Municipiului Bucureşti şi va oferi fiecărui sector oportunităţi egale în privinţa accesului la resurse financiare atât de necesare marilor proiecte de investiţii”, a transmis Daniel Băluţă, printr-un comunicat de presă.

Băluţă susţine că bugetul a fost proiectat pentru a aduce beneficii Capitalei.

„În calitate de primar al sectorului 4, consider că formula în care a fost construit bugetul Municipiului Bucureşti pentru anul 2019 este una menită să combată polarizarea acestui oraş, întrucât, din nefericire, ultimii 30 de ani au produs un decalaj de dezvoltare extrem de mare între sectoarele 1, 2, 3 pe deoparte, şi 4, 5 şi 6 pe de altă parte. Faptul că, potrivit proiectului de buget, venitul pentru fiecare locuitor al sectorului 4 va fi mare decât anul trecut, va permite comunităţii noastre să se dezvolte. Astfel, Primăria Sectorului 4 va fi capabilă să:

– să poată crea o reţea de şcoli-licee-grădiniţe cu clădiri sigure şi bine dotate;
– să poată sprijini cetăţenii în privinţa reabilitării termice a blocurilor (discutăm despre un număr de peste 150.000 de apartamente, adică despre peste 150.000 de familii care au mare nevoie de ajutor în acest sens);
– să poată crea o infrastructură medicală modernă în sectorul 4;
– să poată asigura măsuri suplimentare de menţinere a siguranţei cetăţenilor;
– să poată crea posibilitatea dezvoltării unor facilităţi economice, sociale şi culturale specifice unei capitale europene a anului 2019;
– să poată sprijini pe toţi cei aflaţi în nevoie, prin asigurarea bunei funcţionari a unitătilor de asistenţă socială, respectiv prin plata adecvată a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a asistenţilor maternali;
– să poată stimula apariţia unor investiţii de anvergură şi în această parte a oraşului, astfel încât standardul de viaţă al comunităţii noastre să cunoască o creştere accentuată, creştere pe care oamenii o aşteaptă de 30 de ani.

Prin urmare, consider că măsurile promovate de guvernul Dăncilă nu fac altceva decât să sprijine dezvoltarea rapidă a sectorului 4, parte importantă a Municipiului Bucureşti”, a explicat Băluţă.

Edilul Sectorului 4 a făcut un apel la adresa colegilor săi primari din Bucureşti, pe care îi roagă să sprijine activ Cabinetul Dăncilă şi să facă tot ce le stă în putere pentru ca, în Parlament, proiectul de buget să fie votat în regim de urgenţă.

„Am intrat deja în a doua lună acestui an, iar lipsa unui buget aprobat ne face pe toţi cei aleşi de oameni să lucrăm în folosul lor, să batem pasul pe loc. Consider că este timpul să realizăm că nimic altceva nu contează mai mult decât interesul celor care, în urmă cu doi ani şi jumăte, ne-au acordat încrederea lor, fiind convinşi să le putem schimba viaţa în bine. Acum, avem datoria să arătăm că am meritat votul lor şi că pentru binele bucureştenilor, vom reuşi să trecem peste orice fel de neînţelegeri!”, a conchis Băluţă.

Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni. Firea a făcut un apel la Tăriceanu să nu se lase minţit de planşe.

Primarul general mai precizează în scrisoare că i s-a motivat că s-au tăiat bani mulţi de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocaţi la sectoare.

Sursa citată mai precizează că cetăţenii vor fi direct prejudiciaţi, pentru că sectoarele nu au competenţe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată ţara, iluminat public, mari lucrări de infrastructură.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă