13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimarul general și cei de sector sunt convocați la Guvern. Urmează o...

Primarul general și cei de sector sunt convocați la Guvern. Urmează o conferință cu prefecții

Premierul Florin Cîțu a anunțat că i-a convocat pe primarul general al Capitalei și pe cei șase primari de sector la o ședință la Palatul Victoria.

Ședința se desfășoară luni de la ora 13, la inițiativa șefului Guvernului, a precizat premierul.

Tot luni, de la ora 16, șeful Guvernului a convocat o discuție online, prin videoconferință, “cu toți prefecții”, la care ar urma să participe și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

De asemenea, marți, premierul Cîțu va avea o discuție cu reprezentanți ai Consiliilor Județene și ai Asociației Municipiilor.

Toate aceste discuții se desfășoară în contextul în care o serie de localități au intrat în carantină, iar altele, inclusiv municipiul București, sunt pe punctul să intre în carantină.

O situație specială se înregistrează în municipiul Timișoara, unde propunerea de prelungire a carantinei fusese respinsă de Comitetul județean pentru Situații de Urgență, dar carantina a fost totuși prelungită, pe termen de trei zile, printr-o decizie a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă