11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimarul Nicolae Robu acuză Garda de Mediu că e politizată

Primarul Nicolae Robu acuză Garda de Mediu că e politizată

Robu a atenţionat, totodată, că printr-o “campanie de intoxicare informaţională” se încearcă acuzarea primăriei că nu ridică gunoiul menajer din oraş, tineretul social-democrat timişorean lansând, joi, pe Facebook, imagini cu mormane de gunoi stradal etichetate “Atenţie! Robu este primar!”

“Instituţia statului psd-izată, numită Garda de mediu, nu vede ce vedem noi toţi, stimaţi timişoreni! Nu a făcut nici măcar o atenţionare organizaţiei responsabile de mizeria pe care o vedem în oraş, ADID, cum nu le face nici celor care ne poluează oraşul, cu neruşinare! Dimpotrivă, încearcă să învinovăţească primăria! După ce ridicarea gunoiului menajer s-a luat din jurisdicţia Primăriei Municipiului Timişoara şi s-a dat la Asociaţia Judeţeană ADID, cu neruşinarea-i specifică, PSD, care are controlul total asupra acestei asociaţii ADID, duce o campanie de intoxicare informaţională deşănţată la maxim, pentru a direcţiona nemulţumirile legitime ale stimaţilor timişoreni, către primărie! Tot ce înseamnă gunoi menajer – altfel spus, gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară şi toamnă – nu mai are legătură cu primăria!”, a postat joi primarul Timişoarei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Primăria Municipiului Timişoara este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coşurile de pe domeniul public (trotuare, pieţe, staţii ale mijloacelor de transport în comun, parcuri) şi de măturatul şi spălatul străzilor.

“Suntem conştienţi că şi la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulţumiţi, dar nu e drept să ni se pună în sarcină ceea ce nu e al nostru. Între timp, am fost informat asupra unei noi mostre de mizerabilitate a acestor oameni, grupaţi împotriva Timişoarei şi, la scară naţională, împotriva României, sub sigla PSD. Să acuzi Primarul Timişoarei de grămezile de gunoi menajer revărsate din pubele şi/sau depuse de nişte primitivi în jurul pubelelor, când tu (ADID, n.r.) eşti responsabil de existenţa lor, e dincolo de orice limite”, a menţionat Nicolae Robu.

Până în vară, de toată curăţenia oraşului se ocupa operatorul unic RETIM, ulterior, odată cu schimbarea normativelor în domeniu, preluarea gunoiului menajer din pubele, din containere şi a celui depozitat clandestin fiind făcută de asociaţia judeţeană ADID, în jurisdicţia primăriei rămânând doar partea referitoare la golirea coşurilor de gunoi, măturat şi spălat străzi.

“Pentru partea din jurisdicţia primăriei s-a organizat în vară licitaţie, dar s-a prezentat o singură firmă care a cerut tarife mult mai mari decât plafonul admis prin caietul de sarcini, ceea ce a dus la descalificarea firmei. (…) Acum, partea de care răspunde municipalitatea va fi acoperită de societatea ‘Horticultura’ din subordinea primăriei, care va goli coşurile, va mătura în jurul lor şi unde este nevoie, inclusiv pe carosabil”, explica, în toamnă, primarul Timişoarei.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă