Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul Robert Negoiţă susţine Codul administrativ, dar nu şi pensiile speciale

Primarul Robert Negoiţă susţine Codul administrativ, dar nu şi pensiile speciale

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îşi exprimă susţinerea pentru Codul administrativ, dar nu şi pentru pensiile speciale, menţionând că edilii au în prezent salarii "absolut decente".

Rl online 0 comentarii

"Dacă discutăm despre normalizare, este cât se poate de pozitiv faptul că astăzi primarii au salarii absolut decente. Însă pensii speciale pentru primari nu ar trebui să existe. Consider total anormal să vorbim despre pensii speciale, atâta vreme cât pentru acestea nu a existat şi nu există principiul contributivităţii. Nu poţi să primeşti ceva pentru care nu contribui. Punct! Cine să plătească pensiile speciale, în general? Să luăm de la ceilalţi contribuabili pentru a acoperi ceva la care nu am contribuit noi? Exclus!", a scris el pe Facebook.

Negoiţă a adăugat că în spaţiul public se insistă pe ideea ca modificările aduse Codului Administrativ s-ar reduce la pensiile speciale pentru primari.

"Eu sunt primul care susţine cu tărie că noul Cod Administrativ este un document legislativ absolut necesar în momentul de faţă. Iar principalul motiv e că avem nevoie să centralizăm, într-o singură lege coerentă, toate reglementările ce ţin de administraţia publică locală, să creăm un cadru de funcţionare mai clar. Asta în condiţiile în care, în prezent, există o multitudine de legi care fac lucrul acesta, multe dintre ele contradictorii. E o situaţie absurdă şi care trebuie normalizată de urgenţă", a arătat el.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă şi a afirmat că acest proiect va aduce "ordine în administraţie".

Comentarii

loading...